Hozzávalók:
– Másfél csésze aszalt datolya
– 1/3 csésze kakaópor (nem cukrozott, hanem a sima, főzős verzió)
– 1/3 csésze szezámmag
– Egy teáskanál vanília (nem vaníliás cukor, hanem igazi vanília)
– 1/3 csésze kókuszreszelék
– Egy csipet só
– Csésze mogyoró
– 1/4 csésze apróra tört feketecsoki (72%-os, vagy annál nagyobb kakaótartalommal
– 1/3 csésze zabpehely
A datolyát tedd egy turmixgépbe, és daráld pürésre. Tedd bele a kakaóport, a szezámagot, a vaníliát, a kókuszt és a sót. Turmixold, amíg összefüggő masszát nem kapsz. Tedd egy tálba a kapott masszát, és keverd bele a mogyorót, a csokit és a zabpelyhet. Sütőpapírral bélelj ki egy kb 20X20 centis edényt, és nyomkodd bele a kapott masszát. ha kész, borítsd ki egy tálra, és tedd a hűtőbe éjszakára. Reggel szedd le róla a sütőpapírt és vágd szeletekre. Tárold hűtőben fogyasztásig. Ha sportolsz, netán lemegy a vércukrod, vagy csak simán nassolni szeretnél majszolj belőle egy darabot.
A recept a ideafashion oldalán található!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: