- 150 g mandula (őrölt)
- 1 tojás
- 1 g sütőpor
- 16 g nyírfacukor a tésztába és még 25 g az almához
- 50 g lenmagliszt
- 66 g dió (aprított)
- 317 g alma (reszelve)
A mandulát a nyírfacukrot a lenmaglisztet a sütőport és a tojást összegyúrjuk. Elfelezzük és mindkettőt két sütőpapír között vékonyra kinyújtjuk. Az egyiket a forma aljába rakjuk ( én vékonyan megkentem sütőtöklekvárral, amit szintén én készítettem), és megszórjuk dióval, majd ráhalmozzuk a cukros citromlés almát és ráhelyezzük a másik tésztalapot is. Előmelegített sütőben készre sütjük.
Tápanyagtartalom 100 g-ra (lekvár nélkül):
- 293 kcal
- 11.1 g fehérje
- 20.7 g zsír
- 21.3 g szénhidrát
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: