CleanFoods

Almás pite másképp

 

almaspite2Hozzávalók:

  • 150 g mandula (őrölt)
  • 1 tojás
  • 1 g sütőpor
  • 16 g nyírfacukor a tésztába és még 25 g az almához
  • 50 g lenmagliszt
  • 66 g dió (aprított)
  • 317 g alma (reszelve)

A mandulát a nyírfacukrot a lenmaglisztet a sütőport és a tojást összegyúrjuk. Elfelezzük és mindkettőt két sütőpapír között vékonyra kinyújtjuk. Az egyiket a forma aljába rakjuk ( én vékonyan megkentem sütőtöklekvárral, amit szintén én készítettem), és megszórjuk dióval, majd ráhalmozzuk a cukros citromlés almát és ráhelyezzük a másik tésztalapot is. Előmelegített sütőben készre sütjük.

almaspite1

Tápanyagtartalom 100 g-ra (lekvár nélkül):

  • 293 kcal
  • 11.1 g fehérje
  • 20.7  g zsír
  • 21.3 g szénhidrát

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!